كنتاكى
المقادير :
دياى (طري = يعنى فرش مو مثلج ولا مبرد يعنى الواحد يروح سوق شرق ويشترى الدياى مذبوح جدامه ويكون من محل العصريه بسوق شرق ولا المحل الى نشترى منه خوش دياى عنده)
المهم يكون الدياى مصلوخ الجلد
لما نسوى الكنتاكى اقل شى 20 ديايه ويتم حفظه بالفريزر
الخلطه : لتتبيل الدياى
بهارات ( فلفل اسود - كزبر - حبة حلوه - كمون - الحبه السوده (البركه) - عرج الهيل)
طبعا تكون هالتشكيله من البهارات مغسوله و مطحونه (هذا كلام يدتى)
خل ابيض او ليمون ملعقتين
خلطة الصويا (موجوده بالجمعيات) على الاقل مثلا 3 او 4 ملاعق اكل
هيل 2 ملعقة اكل
بيض (على حسب كمية الدياى) 4 بيضات زينه
بقصمات
طحين
=========
الطريقه :
طبعا يكون الدياى نظيف ومغسول عدل تقطع الديايه الى 4 اجزاء
خلط البهارات + البيض + 1 ملعقة اكل هيل
ويخلط مع بعض
وبعدين يوضع الدياى بالبقصمات ثم بالطحين
يوضع فى صينيه وبالفريزر لما يثلج وبس لما تشتهون تاكلون كنتاكى تطلعونه ولما يذوب الثلج منه يتم قلى الدياى على نار هاديه ويكون لونه ذهبي
وللتقديم من اختيارى
توضع قطع الكنتاكى بصحن ومعاه خضار مفيوحه الى تسومنها سوتيه ( جزر - فطر - فاصوليا خضراء - بروكلى)
وتحطون ليمون على الكنتاكى ياسلام
وبالعافيه
المفضلات