ربيان مشوي
الطريقة :
- يتم تنظيف الروبيان وهو بقشورة وغسله ويوضع فيه خل ويترك فترة ثم يُغسل ..
- بعد التغسيل يتم تبهيره بالتالي : ليمون - ملح ليمون - فلفل أسود - فلفل أحمر حار - بابريكا - كركم - بهار المشوي - قليل من الزيت ... ويترك في الثلاجه بتبهيرته والأفضل يكون من الليل ..
- نفرش صينية بقصدير ونكب الربيان فيها ونشغل الفرن يحمى ..
- ندخل الصينية في الفرن ونحطه على أعلى درجة حراره ( لأنه التبهيرة فيها ليمون وزيت وسوائل محتاجه حراره عشان تنشف سريع )
- نقلب في الربيان بين فترة وفترة حتى النضج والتحمير من الجهتين ..
بعد ما تم استوائه وتحميره
يُقدم مع البطاطس
وأكيد مع الخيار والطماطم والمايونيز وشطة أبو ديج
وهذا لزوم التبريد
منقووول
المفضلات